Vásárlás Párizsban

Párizs a divat és a vásárlás fővárosa. Butikjai meghitt légkört árasztanak, ahol öröm vásárolni. A városban megmaradt a kis szakboltok hagyománya, ahol figyelmes eladók lesik a vásárlók kívánságait, a belváros megmaradt a divat központjának.

Párizs különböző negyedei sajátos hangulatot és stílust képviselnek, ami az egyes butikokban is tükröződik. A bohókás tervezők üzletei a Montmarte utcáin találhatók, míg fiatalos utcai viseletet inkább Les Halles-ban találunk. A vastag pénztárcájú urak fellegvára a 7. kerület, ahol elegáns öltönyöket lehet kapni. Az eredeti ötvösmunkák és ékszerek megszállottjainak pedig Saint- Germain-ben van a helyük. A város egyik leghíresebb útja a Champs- Elysées, amely a 20. század elején egyet jelentett a csillogással és a divattal. Az egyes kerületek árukínálatát az ott lakó nemzetisége is nagyban meghatározza.

Áruházak Párizsban

Azért a kis butikok mellett találunk nagyobb áruházakat, plázákat is. A legnevesebbek a következők:

La Fayette áruház

A La Fayette az egyik leghíresebb párizsi áruház, 1908.- ban épült. Érdekessége, hogy az áruház márkák szerint van osztályokra bontva, nem termékfajták szerint. Olyan híres tervezők portékái kaphatók itt, mint Chanel, Gautier, Armani és Lacroix. Férfirészlege a legnagyobb Európában, éttermeit pedig a gasztronómia csúcsának tartják.

Printemps áruház

A Printemps Hausmann áruház a maga 45 000 km2 területével Párizs legnagyobb áruháza. Jules Jazulot alapította 1865-ben, és épülete, mely megépülésekor a jövő hírnökének számított, műemléki védelem alatt áll. Három épület 25 emeletén válogathatunk a divatos, csillogó portékák között. Az elegánsan kialakított belső térben több mint 300 exkluzív üzlet található. Ezen felül panoráma teraszáról csodás kilátás nyílik Párizsra.

Párizsi piacok

Mint minden nagyvárosban, Párizsban is találhatók piacok, melyek a butikok és áruházak mellett szintén remek szórakozást és élményt nyújtanak. A legjobbnak tartott piacok a következők:

Marché d’Aligre

Párizs legrégebbi bolhapiaca. A sok lim-lom között igazi gyöngyszemek, értékes régiségek is találhatók a standokon.

Marché de Saint Ouen

Európa legnagyobb bolhapiaca, több mint 3000 árus portékái közül válogathatunk. Az árak igen magasak, de aki ügyes, lealkudhat valamennyit az árból.