Madeleine-templom

Madeleine-templom Párizs

A párizsi Madeleine-templomot Pierre Alexandre Barthélemy Vignon francia építész tervezte. A templom leginkább az Akropoliszon található Héphaisztosz templomára hasonlít. Ez a templom testesíti meg párizsban az attikai szellemet.

Olvass tovább

Notre Dame

Notre Dame

A párizsi Notre Dame katedrális az Ile de la Cité kerület keleti felén található. Ez Párizs érsekének székhelye. Ez a templom a francia gótikus építészet legjobb példája.

Olvass tovább

Diadalív

Diadalív Párizs

Párizs legismertebb látnivalója a Diadalív, hivatalos nevén az Arc de Triomphe. A Champs Élysées végén, a Charles de Gaulle téren helyezkedik el. I. Napóleon és a francia hadsereg emlékét dicsőíti. A császár rajongott az ókori Rómáért, éppen ezért az építményt Titus császár diadalívéről mintázták I. Napóleon 1806-ban kiadott rendeletére.

Olvass tovább

Saint-Chapelle

Saint-Chapelle templom

A Saint-Chapelle Párizs leggyönyörűbb temploma, mely a hit és a művészet kiváló ötvözete. Nem mindig sorolják Párizs fő nevezetességei közé, de égszínkék csillagokkal teleszórt mennyezetét, és csodálatos festett üvegablakait mindenképpen látni kell.

Olvass tovább

Panthéon

Panthéon Párizs

A Panthéon Párizs egyik leglátogatottabb emlékműve, mely neoklasszicista stílusban épült, és közel két évszázada áll a városban. Ötlete XV. Lajostól származik, aki mikor nagyon beteg volt fogadalmat tett a város védőszentjének, Szent Genovévának, hogy templomot emeltet a tiszteletére.

Olvass tovább