Spinanga kaszino és egyéb szórakozási lehetőségek Párizsban

Ha az ember Párizsba utazik, elsőre talán bele se gondol, micsoda bőség zavarával kell szembenéznie, hogy a rendelkezésére álló időt minél tartalmasabban töltse és ez nem csak a Spinanga szórakozásra vonatkozik. Vannak, akik a kulturális emlékeket célozzák meg, akad aki a sportok felé mozdul el és persze vannak, akik a Spinanga és a hozzá hasonló szerencsejáték látványosságokat keresik.

Ez érthető is, hiszen Franciaországban komoly hagyománya van a Spinanga jellegű kaszinózásnak. Az első hagyományos kaszinók az országban már az 1700-as években megnyíltak, de aztán a 19. század második felében jött egy szünet, ugyanis a Spinanga kaszinókat betiltották.

Mindazoknak, akik a Spinanga típusú szerencsejátékok iránt volt igénye, ezt sokáig csak külföldön elégíthette ki, ugyanis a játék csak az 1980-as évek második felében vált újra engedélyezetté. Ekkor nyithatták meg kapuikat a Spinanga jellegű létesítmények.

Aztán persze beköszöntöttek a kilencvenes évek, megérkezett az internet, úgyhogy az online Spinanga kaszinók is megjelentek, innentől pedig már csak felfelé vezetett az út és a francia hatóságok fejében sem fordult meg olyasmi, hogy be kellene esetleg tiltani ezeket a létesítményeket, hiszen a Spinanga és társai jelentős állami bevételeket is biztosítottak.

Jelenleg, ha Párizsba látogatsz, számos kaszinó közül tudsz választani, amelyek remek szórakozási lehetőséget kínálnak. A francia szerencsejáték hagyományoknak köszönhetően ezen létesítmények falai között megtapasztalhatod a hamisítatlan kaszinó élményt.

De természetesen, Párizs ezen felül is bőségesen kínál szórakozási lehetőségeket, ezek közül következzen néhány.

Az Eiffel-torony

Ha Párizsban jársz, természetesen kihagyhatatlan program az Eiffel-torony meglátogatása. De azt vajon tudtad, hogy Gustav Eiffel eredetileg nem ide szánta ezt az egyedi építményt, hanem eredetileg Barcelonának kínálta azt fel?

A városi legenda szerint a katalán város első emberének nem nyerte el a tetszését az építmény, de ez nem biztos, hogy így történt. Ugyanakkor, az érdekességek közé tartozik még az is, hogy valójában nem Eiffel tervezte az épületet, hanem az irodájának két alkalmazottja, név szerint Maurice Koechlin és Émile Nouguier.

A toronyhoz fűződő érdekesség még az is, hogy egy osztrák szerencselovag, vagy inkább szélhámos Victor Lustig kétszer is végrehajtotta azt a szenzációs átverést, amelynek keretében eladta az Eiffel-tornyot. Ennek ellenére az még mindig a helyén van és látogatható is.

A Louvre múzeum

Ez is egy olyan látványosság, amit nem lehet kihagyni egy párizsi utazás során. A múzeumnak, ahol többek között Leonardo Mona Lisája is megtekinthető, 2023-ban közel 9 millió látogatója volt. A múzeum területén nagyjából félmillió műtárgyat őriznek, ezek között 7500 festmény, 1800 szobor található.

Egy felmérés szerint, ha minden műtárgyra csak 20 másodpercet szánnál, akkor is 116 napig tartana a túra.

Champs-Élysées

A Champs-Élysées Párizs legtekintélyesebb, legismertebb sugárútja, amelynek a hosszúsága 2 kilométer, a szélessége pedig 70 méter. Ebben az utcában vannak a város legexluzívabb üzletei, ennek megfelelően azok bérleti díjai is a legnagyobbak, van olyan üzlet, amelynek a bérlése egy évre 800 ezer euróba kerül.

Ezen a sugárúton rendezik többek között a Tour de France utolsó szakaszát, de a július 14-i katonai parádé is ezen az utcán vonul végig. Itt ünneplik a franciák az olyan sportdiadalokat is, mint amilyen például a labdarúgó válogatott világbajnoki címe.